Ömer Çelik'ten Bulu Hakkında açıklama

Ömer Çelik'ten Bulu Hakkında açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Demokrasilerde siyasi kimlik sahibi olmak ayıp bir şey değildir, suç değildir" diye konuştu.

A+ A-


 Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle rektör olarak atanması sebebiyle artan protesto gösterileri sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Demokrasilerde siyasi kimlik sahibi olmak ayıp bir şey değildir, suç değildir" diye konuştu.

 

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası gündemle ilgili açıklamalar yapan Çelik, Boğaziçi Üniversitesi rektör ataması, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 27 Mayıs darbesine ilişkin sözleriyle kamuoyunda çıkan tartışmalara değindi.

 

Çelik öncelikli olarak Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde öğrencilerin yoğun protesto gösterilerine maruz kalan Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör seçilmesi hakkında konuştu.

 

Ömer Çelik, Türkiye'nin en iyi lisans eğitim kurumları arasında gösterilen Boğaziçi Üniversitesi'nin şu ya da bu grubun değil, tüm millete ait olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığı makamının takdiri, yasalar çerçevesinde gelişen bir haktır. Dolayısıyla akademik özerklik yok ediliyor gibisinden ortaya konulan yaklaşımının geçerliliği yoktur. Rektör olarak atanan hocamızın siyasi kimliği üzerinden bir tartışma yürütülüyor. Demokrasilerde siyasi kimlik sahibi olmak ayıp bir şey değildir. Boğaziçi göz bebeğimizdir. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Türkiye'nin kıymetlileridir. Boğaziçi Üniversitesi'nin hocalarına müteşekkiriz. Ama şimdi görüyorum ki onları temsil etmeyecek bazıları öğrencileri eyleme çağrı yapıyor." ifadelerini kullandı.


Bu haber toplam 1059 defa okunmuştur